Tips för en effektiv flyttpackning

I samband med att man ska flytta i Göteborg, och andra delar av landet, finns det mycket att tänka på. En viktig del är att packa ned sitt bohag på rätt sätt. För att underlätta för er kommer här några nyttiga tips.

Läs mer också här om flyttpackning

Flyttpacka på ett sätt som skyddar och sparar utrymme

När man ska flytta så är det bra att tänka på att flyttpacka på rätt sätt för att flytten ska gå så smidigt till som möjligt. För det första är det bra att vara strukturerad i sin packning och märka de kartonger som man flyttpackar i. Detta underlättar bland annat sedan när allt ska packas ur igen. Sedan är det även bra att tänka på att inte packa så att kartongerna blir alldeles för tunga. Ett sätt är att varva mellan tyngre och lättare grejer i kartongerna.

För att underlätta i samband med flytten är det även bra att tänka på att knyta eller tejpa ihop sådana delar som hör ihop och är lösa. Det kan vara delar av en hylla eller något liknande. Det kan också vara kablar och sladdar. Dessa är bra att packa tillsammans så att man har koll på var man har dem. Det är också en fördel att om möjligt ta av benen från sina bord så att skivan och benen inte sitter ihop och tar upp onödig plats vid flytten.

Slutligen är ett tips också att tänka på att flyttpacka ömtåliga ägodelar varsamt exempelvis med plast som skyddar.

Hjälp när ni ska flytta i Göteborg

Att flyttpacka på ett sätt som både skyddar dina saker och sparar utrymme i samband med flytten är inte alltid det lättaste. Vi kan hjälpa er med både packningen och flytten i samband med att ni ska flytta i Göteborg.