Tips för effektiv flyttstädning

När man ska flytta finns det mycket som man måste tänka på. Förutom att packa ned alla sina grejer och flytta dem till sitt nya hem ska även den gamla lägenheten eller huset städas ur.

När man gör en flyttstädning finns det i sin tur även en del att ha i åtanke för att städningen ska gå till på ett bra och effektivt sätt som inte tar allt för lång tid.

Strukturera din flyttstädning

För att en flyttstädning ska vara så effektiv som möjligt är det bra att vara strukturerad så att inget utrymme glöms bort. En idé är att skriva en lista med exakt vad som ska städas i varje rum som sedan kan bockas av allt eftersom att man städar rummen. Det kan vara allt från att dammsuga, torka golven och tvätta fönstren till att torka av dörrar och göra rent elementen.

Det är även bra att tänka på att det i rum som köket och badrummet krävs lite annorlunda städning än i rum som sovrum och vardagsrum. I köket ska man exempelvis vara noggrann med att göra rent sådant som spis, kyl och frys.

För att inte missa något kan det även vara bra att ta ett rum i taget. Städningen blir mer effektiv om den är organiserad på det viset att man tar rummen i en viss ordning. Det kan annars vara lätt att man börjar lite här och lite där. Det är då lätt att glömma bort att städa i något utrymme.

Ta hjälp med flyttstädningen

Att göra en flyttstädning på ett effektivt och bra sätt kräver alltså en del planering. Om man känner att man inte har tid med flyttstädningen kan ett alternativ vara att ta hjälp av ett företag. Express Flyttning Sweden gör flyttstädningar runt om i Göteborgsområdet. 

Läs mer om våra tjänster inom flyttstädning