Rutavdrag med flyttfirma i Göteborg!

Från 1/8-2016 har det varit möjligt att använda sig av RUT-avdraget i samband med flytt i Göteborg. RUT-avdraget, som är namnet på det system som gör det möjligt att göra avdrag för hushållstjänster. I samlingsnamnet ingår sedan tidigare även liknande tjänster, som rengöring, underhåll och tvätt. RUT-avdraget har funnits sedan 2003.

Varför RUT-avdrag när man som privatperson ska genomföra sin flytt?

Avdraget är en metod vars syfte är att stärka den svenska ekonomin. Syftet är att minska den svarta arbetsmarknad som finns inom branschen i dagsläget, vilket anses kunna ske med hjälp av det nya regelverket. Den svarta arbetsmarknaden inom tjänster gällande flytt har visat sig vara betydligt högre än inom övriga sektorer. Än så länge finns det inga färdiga kalkyler över hur många arbeten som utökningen av RUT-avdraget kommer att leda till, men det är inom flyttbranschen so det väntas bli störst.

Vad räknas som flytthjälp?

Det nya avdraget kommer att gälla den anlitade flyttfirmans arbetskostnad, vilket innebär att man som kund endast betalar halva kostnaden av flytthjälpen tack vare skattereduceringen.

Nu flyttar du billigt med RUT-avdrag på flyttjänster.
Låt oss på Express-Flytt hjälpa dig med din nästa flytt i Göteborg!