Flyttstäd: Putsa fönster under vintertid?

Vi befinner oss i mitten av februari månad och hela Göteborg har förvandlats till ett sagolikt vinterlandskap. Snö i all ära, men för dig som ska flyttstäda finns det en del svårigheter med att putsa fönstren i minusgrader. Vi på Express-flytt har tagit fram våra bästa tips så att du får ett väl godkänt på din flyttstädning!

Flytt Göteborg

Tips vid flyttstäd av fönster

Såhär mitt i vintern kan många uppleva att delar av flyttstädningen blir lite mer utmanande, till exempel att tvätta fönsterna. Svårigheten med att tvätta fönstren på vintern är att man behöver använda produkter som inte gör att vatten fryser för att undvika ränder.

Generellt är det inte att rekommendera att putsa fönster under vintertid, men ska man ska flytta har man inte så mycket val. Här har vi radat upp våra bästa tips när du ska putsa dina fönster under vintertid:

1. Använd spolarvätska

Det absolut enklaste tipset av dem alla är att använda sig av spolarvätska. Föreställ dig själv: du sitter i bilen och det är minus 10 grader ute. Vad använder du då? Jo, spolarvätska! Det du bör göra för att åtgången av spolarvätska inte skall bli så stor är att späda ut spolarvätskan i hinken när du utför fönsterputsningen. Detta gör att det blir billigare och du slipper oroa dig för att vattnet fryser mot rutan.

2. Blanda i T-sprit eller ammoniak

Om du mot förmodan inte har spolarvätska hemma, eller helt enkelt inte vill använda dig av det, kan du istället blanda t-sprit eller ammoniak med ljummet vatten för att undvika att vattnet fryser.

3. Bär plasthandskar + vantar

Ett till tips är också att ha på sig både vantar och plasthandskar då händerna lätt blir frusna, speciellt om det kommer vatten på dem.

Anlita flyttstäd

Vårt absolut bästa tips är att anlita professionell hjälp när du ska flyttstäda. Vi gör jobbet så att du får värdefull tid över till annat och slipper meket med att få till fläckfria fönstren i vinterkylan. Vi hjälper dig gärna med resten av flyttstädningen också. Tveka inte att höra av dig till oss för att få en offert.