Flyttpacka smart med våra pack-tips!

Dags att flytta? Då är det hög tid att börja planera flyttpackningen. Vi på Express-flytt gör det lite enklare för dig och har tagit fram några utav våra bästa packtips! Detta kommer spara dig både tid och utrymme i samband med flytten.

1. Börja packa i tid

Vårt första packtips är det kanske mest centrala för en lyckad flytt: BÖRJA PACKA I TID.

Ja, att packa och flyttrensa kräver i de flesta fall mer tid än vad man trott. Därför har vi satt upp ett litet estimat för hur du ska tänka när du packar, rum för rum. En bra tumregel är att reservera åtminstone en dag per rum när du flyttpackar. På så vis slipper du onödig stress och kan fokusera på att slå in dina föremål, gruppera dem på smart sätt och placera dem i respektive flyttkartong. Smart va? 

Innan du sätter fart med packningen bör du ladda upp med följande:

  • Bubbelplast
  • Plastpåsar
  • Silkespapper för ömtåliga ting
  • Flyttkartonger
  • Saxar och tuschpennor
  • Tejp
  • Originalförpackningar för exempelvis din TV-apparat

 2. Samla ihop lösa föremål

Tänk på att knyta eller tejpa ihop sådana delar som hör ihop och är lösa. Det kan vara delar av en hylla eller något liknande. För hur frustrerande är det inte att leta upp den där lilla skruven för att kunna få upp hatthyllan? Eller hur ska du nu kunna se på TV när fjärrkontrollen är på vift? Detta tips kommer spara dig ett oändligt letande.

3. Packa ömtåliga saker för sig

Om du fyller en flyttkartong med porslin av olika slag kan föremålen lätt slå ihop med varandra under färden och då gå sönder. Packa istället föremålen för sig, exempelvis tallrikar för sig och glas för sig. Se även till att skydda föremålen ordentligt. Stapla inte porslin och annat ömtåligt på varandra utan att ha bubbelplast eller silkespapper emellan.

4. Packa inte lådorna för tungt

Det är viktigt att fylla flyttkartongerna ordentligt, men inte så pass mycket att du inte orkar lyfta dem. Skapa en stabil bas genom att placera de tyngsta föremålen i botten och de lättaste högst upp.

5. Märk dina flyttkartonger

Det sista steget när du flyttpackar är att märka dina boxar efter att du limmat eller tejpat ihop dem. Skriv innehållet på kortsidan och kom ihåg att märka vilken sida som är uppåt med hjälp av en pil. Om det handlar om mycket ömtåliga ägodelar kan det vara bra att märka också det här extra tydligt.

Anlita flytthjälp i Göteborg

Känns dessa steg lite för omfattande? Då kanske det allra bästa alternativet är att anlita flytthjälp. Vi på Express-flytt hjälper till med både packning och flytt i Göteborg. Vi hjälper till med packningen på ett sätt som både skyddar dina saker och sparar utrymme. Kontakta oss så berättar vi närmre om hur vi på bästa sätt kan effektivisera din flytt.