Checklista inför din flytt i Göteborg

Att flytta tar tid. Oftast mer tid än vad man förväntat sig. Att planera flytten och börja rensa dina saker i god tid kommer underlätta en hel del. Följ vår checklista och spara tid med en smidigare flytt!

1. Boka flytthjälp

Oavsett flytt kommer du behöva någon typ av flytthjälp, vare sig det gäller att anlita en flyttfirma eller om du ska flytta få hjälp av dina vänner. Vi på Express-flytt är en flyttfirma som erbjuder alla typer av flyttar, både för privatpersoner och företag. Vi satsar på kvalité och flexibilitet för att du som kund ska kunna känna dig trygg och nöjd med vårt arbete.

2. Rensa ut i god tid!

Att slänga och rensa är ofta en process som tar lång tid och ofta tar det mer tid än vad man förväntat. Om du bott på samma ställe under lång tid har du förmodligen samlat på dig en hel del prylar som du kommer behöva gå igenom. Du kan börja med att gå igenom förråd i källare och på vind. Ifrågasätt om du verkligen behöver spara allt, och de prylar du väljer att inte behålla kan du med fördel antingen sälja eller skänka bort.

3. Sätt upp en plan för packning

Gör en plan på saker du kan packa ner först och vad som kan packas ner sist. Planera för vilken belysning som ska sitta kvar till sist och var den ska sättas upp först i nya bostaden - det kan nämligen försvåra arbetet att famla runt i mörkret vid en flytt.

5. Flyttstädning

När din bostad är tömd behöver den städas. Du kan antingen välja att städa själv, vilket både kan vara svårt och tidskrävande, men det är inga problem för oss. Vi på Express-flytt hjälper dig gärna med flyttstädningen. Här kan du läsa mer om våra tjänster inom flyttstäd i Göteborg.

6. Adressändring

Genom att adressändra folkbokför du dig på din nya adress så din post kommer rätt. Se även till att flytta med avtal och abonnemang till din nya adress.

6. Nycklar

Inventera samtliga nycklar. Om du lämnat någon nyckel till exempelvis grannen är det god tid att få tillbaka den nu. 

7. Skaffa hemförsäkring

Se till att försäkra ditt nya hem från dagen du flyttar in. Informera gärna ditt försäkringsbolag i förväg så du inte behöver tänka på det mitt i flytten.

 

Effektiv och smidig flytt med Express-flytt

Vid en flytt vill man att allt ska ske så smidigt som möjligt. Bland annat är det viktigt att ha rätt typ av fordon så att man kan få in så mycket saker som möjligt, vilket både sparar tid och pengar. Vi på Express-flytt har professionella flyttbilar som är utrustade med ramper som är höj- och sänkbara, stabila kärror, flyttfiltar och annat. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med din flytt i Göteborg.